WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - Real Noorderwijk  4 - 9  (2-5)

DATUM 11-02-2011  21:30

DOELPUNTEN

VERSLAG Een uitstekend spelend Noorderwijk heeft voetballes gegeven in Eisden. De thuisploeg stond in de stand een puntje voor op de ploeg van sponsor ELMOS. Maar een klein verschil in de stand, een heel groot op het veld. Een uitermate sterk Noorderwijk toonde bij momenten superieur zaalvoetbal. De Herentalsenaren liepen snel uit via Plompen (0 -1), de oude krijger speelt de laatste weken opnieuw zoals in zijn beste dagen en zorgt even later ook voor de 0 – 2. En daar blijft het niet bij want Andy Hermans zet zijn ploeg na vijf minuten al op een veilige voorsprong (0 – 3). De Limburgers kwamen nooit in het ritme en werden bij momenten op een hoopje gespeeld. Even later merkwaardige wissel bij Noorderwijk, uitblinker Plompen wordt vervangen door een volgende uitblinker, Khalid Ait Salah, komt in en scoort na een aanval uit het boekje, Azzimani in één keer op Troonbeeckx en deze laatste ook direct op Khalid die Real op 0 – 4 zet. Wat een weelde. Eisden komt via 2 keer Corthoudts terug tot 2 – 4 maar nog voor de rust brengt Khalid de Berkemussen op 2 – 5, meteen ook de ruststand.

Na de pauze hetzelfde beeld, een zeer sterk bezoekend team blijft uitstekend acteren en Khalid zet zijn ploegmaats van vorig seizoen op 2 – 6 na alweer mooi samenspel, nu met Hermans. Eisden komt via het derde van Corthoudts even in de wedstrijd (3 – 6). Maar Real blijft schitterend spelen, Plompen op een assist van Nicolay en 3 – 7, Khalid even later 3 – 8, nu op pas van Troonbeeckx. Noorderwijk speelt sinds de winterstop aanvallend erg sterk en is ook achterin een stevig blok. Toch kunnen de Limburgers nog tegen scoren (4 – 8), maar spannend wordt het nooit, daarvoor is Real Noorderwijk gewoon te sterk. Khalid mag de laatste van de avond op zijn naam zetten na een alweer collectief mooie actie en de 4 – 9 op het bord brengen. De thuisploeg komt nu toch opzetten maar Kevin Witvrouwen, die de licht gekwetste Nevelsteen is komen vervangen, bewijst dat hij stilletjes uit zijn dipje kruipt en keept een sterke laatste tien minuten. Een wedstrijd om in te kaderen. Is Real eindelijk op toerental ? Te laat voor een promotieplaats maar het bewijs wat iedereen wist maar niet altijd zag, deze ploeg kan voetballen. Vrijdag wordt opnieuw een bewijs verwacht, nu tegen Bocholt, het nummer vier in de stand en op naar de vierde wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Noorderwijkse speelde met : Witvrouwen, Nevelsteen, Michiels, Plompen, Hermans, Troonbeeckx, Khalid Ait Salah, ’T Syen, Van der Auwera, Azzimani en Nicolay.